Месото се почиства от излишните тлъстини и се нарязва на кубчета със страна около 2 см., които се овалват леко в брашно.
Олиото и маслото се сгорещяват в тиган. Месото се запържва добре в смесената мазнина, изважда се и се отцежда.
Обелените картофи се нарязват на резени и се нареждат в пръстен или йенски съд, предварително намазан с малко мазнина.
Отгоре се разпределят задушеното месо и едро нарязаните лук и моркови. Посоляват се леко и се поръсват с черния пипер. Заливат се с бирата, горещия бульон и соевия сос и се подправят с натрошения дафинов лист.
Ястието се слага в предварително загрята до 180°C фурна и се пече около 2 часа, без да се покрива с капак, докато месото омекне и сосът се сгъсти. Поднася се горещо, с филийка хрупкав хляб.